ZUCCHINI – CARROT CROQUETTES WITH VEGAN GARLIC MAYONNAISE 😍
Ingredients:
For the croquettes:
1 zucchini (big), grated
2 carrots, grated
1/2 cup flour (70g)
2 tbsp corn starch
1 flax-seed egg (1 tbsp (finely grated) flax seeds + 2 tbsp water)
1 tsp oregano
1 tsp dry basil
½ tsp salt
2 tbsp nutritional yeast
Ground pepper
For the Coating:
1 cup almonds (120g), finely ground
1 tsp smoked paprika
1 tsp garlic powder
1 tsp onion powder
1 tsp cumin
2 tbsp nutritional yeast
½ tsp salt
For the Sauce:
2 tbsp vegan Mayonnaise
3 tbsp soy yogurt
Juice from one lemon
1-2 Garlic cloves
2 tsp Agave syrup
Salt and Pepper to taste
Directions:
Combine all the coating ingredients in a small bowl. Preheat oven to 180C and line a baking tray with parchment paper. Salt the zucchini and squeeze as much liquid as possible out of it and add to the mixing bowl with the rest of the ingredients. Using your hands form croquettes and roll them in coating mixture. Arrange on the prepared baking tray and bake for 15- 20 minutes. For the sauce combine all ingredients in a small bowl and mix them together. Serve croquettes warm with sauce on a side and garnished with fresh parsley and lemon. Enjoy!

ZUCCHINI – KAROTTEN KROKETTEN MIT VEGANER KNOBLAUCH- MAYONNAISE
ZUCCHINI – KAROTTEN KROKETTEN MIT VEGANER KNOBLAUCH-MAYONNAISE 😍
Zutaten:
Für die Kroketten:
1 Zucchini (groß), gerieben
2 Karotten, geraspelt
70g Mehl
2 EL Maisstärke
1 Leinsamen-Ei (1 EL (fein gerieben) Leinsamen + 2 EL Wasser)
1 TL Oregano
1 TL Basilikum
½ TL Salz
2 EL Nährhefe
Frisch Gemahlener Pfeffer
Für die Panade:
120g Mandeln, fein gemahlen
1 TL geräucherter Paprika
1 TL Knoblauchpulver
1 TL Zwiebelpulver
1 TL Kreuzkümmel
2 EL Nährhefe
½ TL Salz
Für die Mayonnaise:
2 EL vegane Mayonnaise
2 EL Soja Joghurt
Saft von einer Zitrone
1-2 Knoblauchzehen
2 TL Agavensirup
Salz und Pfeffer nach Geschmack
Zubereitung:
Alle Zutaten für die Panade in einer kleinen Schüssel vermischen. Backofen auf 180 °C vorheizen und ein Backblech mit Backpapier auslegen. Die geraspelten Zucchini salzen und so viel Flüssigkeit wie möglich auspressen und mit den restlichen Zutaten in eine Schüssel geben. Mit den Händen Kroketten formen und in der Panade rollen. Auf dem vorbereiteten Backblech anrichten und 15-20 Minuten backen. Für die Mayonnaise alle Zutaten in einer kleinen Schüssel vermengen. Die Kroketten mit Knoblauch- Mayonnaise, frischer Petersilie und Limette oder Zitrone servieren. Und Genießen!
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