Blueberry Muffins (vegan)

FÜR DAS DEUTSCHE REZEPT NACH UNTEN SCROLLEN.

This is our favorite blueberry muffins recipe! Enjoy!

Ingredients

2 cups flour (300g)
¾ cup cane or brown sugar (150g)
1 cup oat milk (250ml)
2 tsp baking powder
Pinch of salt
⅓ cup oil (e.g. rapeseed) (80ml)
1 tsp vanilla extract
1 – 2 cups blueberries, fresh or frozen


Instructions
Preheat oven to 350 degrees F (180°C). First, mix all wet ingredients in a bowl. For that, add oat milk, sugar, oil and vanilla together and stir to combine. In another bowl, mix together the flour, baking powder and salt.
Now combine those two, pour the wet mixture into the dry mixture and mix until just combined. But don’t overmix. Stir in the fresh or frozen blueberries and gently fold them into the batter.
Fill each muffin lined hole with batter and top with a few blueberries. Place in the oven and bake for 30 minutes. Let cool a few minutes and enjoy!

Vegane Blaubeermuffins

Zutaten
300g Mehl
150g Rohrzucker oder brauner Zucker
250ml Hafermilch
2 TL Backpulver
Prise Salz
80ml Öl (z.B. Raps)
1 TL Vanilleextrakt
1 – 2 Tassen (ca. 200g) Blaubeeren (Heidelbeeren), frisch oder gefroren


Zubereitung
Backofen auf 180 °C vorheizen. Zuerst Hafermilch, Zucker, Öl und Vanille in eine Schüssel geben und verrühren. In einer anderen Schüssel Mehl, Backpulver und Salz vermischen.
Nun die flüssige Mischung und in die trockene Mischung vermischen, aber aufpassen das man es nicht über rührt. Aber nicht zu viel mischen. Die frischen oder gefrorenen Blaubeeren unterrühren und vorsichtig unter den Teig heben.
Teig auf das mit Papierförmchen ausgelegte Muffinblech verteilen und mit ein paar Blaubeeren toppen. In den Ofen stellen und bei 180° für 30 Minuten backen. Ein wenig abkühlen lassen und genießen!

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