FÜR DAS DEUTSCHE REZEPT NACH UNTEN SCROLLEN.
Super easy, crispy oven-baked potato wedges with a savory-seasoned outside and fluffy inside, served with guacamole, veggies and some cool drinks. Enjoy!
Ingredients
1kg potatoes – about 6-8 potatoes
3 tablespoons oil
1 teaspoon salt
1 teaspoon smoked paprika
1 teaspoon garlic powder
1 teaspoon onion powder
pinch black pepper
Optional: 1 tsp agave syrup
Directions:
Turn the oven on to preheat at 220° C(450F) . Line a large, rimmed baking sheet with parchment.
Cut the potatoes into about 8 wedges (or more if the potatoes are bigger). Pat the potato wedges dry with paper towels to absorb excess starch. In a large bowl, combine potato wedges and oil, toss to coat.
Stir together salt, paprika, garlic power, onion powder, and pepper. Sprinkle over potato wedges and toss to coat. Transfer potato wedges to your prepared baking sheet, arranging them in a single layer so they aren’t overlapping. Bake for 15 minutes. Remove from oven, turn over the potato wedges with fork or tongs. Return to oven for 15 minutes. Potatoes are done when they are brown and crispy on the edges and fork-tender on the inside.
Serve the crispy potato wedges with some homemade guacamole or sauce of your choice. Enjoy!

Knusprige Kartoffel Wedges
Superleichte, knusprige Kartoffelspalten aus dem Ofen, außen herzhaft gewürzt und innen fluffig, serviert mit Guacamole, Gemüse und kalten Drinks. Viel Spaß beim Nachmachen!
Zutaten
1kg Kartoffeln – etwa 6-8 Kartoffeln
3 Esslöffel Öl
1 Teelöffel Salz
1 Teelöffel geräuchertes Paprikapulver
1 Teelöffel Knoblauchpulver
1 Teelöffel Zwiebelpulver
Prise schwarzen Pfeffer
Optional :1 TL Agavedicksaft
Zubereitung:
Den Ofen auf 220 °C vorheizen. Ein großes Backblech mit Backpapier auslegen.
Die Kartoffeln in ca. 8 Wedges(oder mehr bei größeren Kartoffeln) schneiden. Kartoffelspalten mit Küchenpapier trocken tupfen, um überschüssige Stärke aufzunehmen. In einer großen Schüssel Kartoffelspalten und Öl vermischen.
Salz, Paprikapulver, Knoblauchpulver, Zwiebelpulver und Pfeffer (und Agavendicksaft) in die Schüssel dazugeben und gut vermischen. Auf das vorbereitete Backblech geben und so anordnen das sie sich nicht zu viel berühren. Ca 15 Minuten backen. Aus dem Ofen nehmen, Wedges mit Gabel oder Zange umdrehen und nochmals 15 min im Backrohr backen.
Serviere die knusprigen Kartoffelwedges mit hausgemachter Guacamole oder Sauce deiner Wahl. Mahlzeit! 🙂
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